PDF Print E-mail

 

Απόστολος Λ. Πιερρής



ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΝΟΥΘΕΣΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

 




Λαέ της Ελλάδας!
Δεν χρειάζεσαι τη νουθεσία αυτή. Το θείο ένστικτο της αδιάφθορης Ελληνικής ψυχής έχει μιλήσει μέσα σου δυνατά και καθαρά. Ξέρεις ποιο είναι το θέμα. Και είναι μέγα αυτό το θέμα. Και θα καθορίσει τα μελλούμενα πεπρωμένα της πατρίδας μας και τις τύχες των παιδιών σου, και των παιδιών των παιδιών σου.
Όχι, δεν χρειάζεσαι συμβουλή για να κρίνεις τη Μοίρα της Ελλάδας.
Αλλά όταν ο Ζόφος του Βορρά τολμάει να ξεστομίζει τον άναρθρο λόγο του προς το Φως του Αιγαίου, και ο Θεός της Αμαρτίας και της ανθρώπινης Διαφθοράς υποβλέπει τον Αγλαό Απόλλωνα και τον Θεό Λόγο – τότε δεν διστάζει ο Ελληνικός Νους να αποστομώνει την αλογία του Τευτονικού Σκότους και να επιδεικνύει το κάλλος της Θεότητάς μας.

Ελληνικέ Λαέ.
Η Ελλάδα βογκάει.
Το Προδοτικό και Ανίκανο Καθεστώς της Χώρας έχει οδηγήσει την πατρίδα μας στην έσχατη ταπείνωση. Μας κατήντησε το μπαίγνιο της Οικουμένης. Μας κατρακύλισε στον βόρβορο της καταισχύνης.
Η οικονομική καταστροφή είναι απόλυτη, αλλά είναι μέρος συνολικού ολέθρου. Η παραγωγή έχει πλήρως αποδιοργανωθεί. Οι υπηρεσίες είναι υπηρετικού είδους και χαμηλοτάτου επιπέδου. Η Ελλάδα πάσχει στρατηγικό εκμηδενισμό χειρότερο από το να είχε υποστεί βαριά στρατιωτική ήττα σε μείζονα πόλεμο. Πολιτιστικά έχει κρατηθεί σε μεγέθη νάνου. Η εσωτερική διοίκηση είναι διεστραμμένη και διεφθαρμένη, ανύπαρκτη όταν πρέπει να ασκείται, άδικη εκεί που δεν πρέπει.
Βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση από τότε που η Επανάσταση του 1821 παρέπαιε και χαροπάλευε.
Το Κράτος δεν είναι δικό μας, των δημιουργών-πολιτών της κοινωνίας. Είναι του Δοσιλογικού Καθεστώτος. Γι’ αυτό μας εκβιάζει. Και γι’ αυτό το αγνοούσαμε μέχρι τώρα. Κάναμε απλά τη δουλειά μας. Αλλά τώρα βυθίζει τη χώρα στα απόβλητα της ιστορίας. Θέλει να την κάνει καθυστερημένη επαρχία της Ευρώπης. Θέλει να μας κάνει σύγχρονους δούλους της Ευρώπης, την Ελλάδα αποικία τους. Για αυτό το σκοπό το έχουν βάλει, το συντηρούν και το ενισχύουν. Τώρα λοιπόν πρέπει να το εξαφανίσουμε πριν εξαφανίσει την Ελλάδα από τον χάρτη των ανεξαρτήτων χωρών.
Το Καθεστώς μας βούλιαξε. Συντελέστηκε Εθνικό Έγκλημα Καθοσιώσεως.
Στον όλεθρό μας, χρειαζόμαστε Νέα Αρχή. Να πιάσουμε τη Μοίρα μας στα χέρια μας. Και ξεκινάμε τη Νέα Αρχή με καθαρτήριο τιμωρία του υπεύθυνου Καθεστώτος για την εξουθένωση της πατρίδας μας, όπως με τη Μνηστηροφονία στην αρχαία Ιθάκη.



Λαέ της Ελλάδας.
Η οικουμένη απελευθερώνεται ουσιαστικά όλο και περισσότερο. Ένα κοινό πεδίο καλού αγώνα δημιουργείται όπου ο κάθε λαός μπορεί να αποδείξει τι αξίζει. Και οι χώρες όλου του Κόσμου, εκτός του Ευρωπαικού Κύκλου του Χθές, ανέρχονται την κλίμακα ισχύος της ιστορίας, η κάθε μια κατά τα δυναμικά της προτερήματα και την αποτελεσματική αξιοποίησή τους.
Στο ανοικτό και ελεύθερο αυτό φυσικό σύστημα δεν μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Και εδώ πρωτεύουμε οι Έλληνες, γιατί το θεμελιακό συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η σοφία και η φρόνηση, η έντεχνη δημιουργικότητα, η ευρεσίτεχνη ευπορία.
Στα περιθωριακά κακοτράχαλα της γεωγραφικά ελάχιστης Ελλάδας μετατοπίστηκε το κέντρο του Παγκόσμιου Συστήματος όταν αναδύθηκε ο Ελληνισμός στην Αρχαϊκή Εποχή, σε μια άλλη περίοδο διεθνούς φυσικού ανταγωνισμού.
Σε αυτές τις συνθήκες ταιριάζει και αποδίδει περισσότερο ο Ελληνισμός. Διψάμε για ελευθερία περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Και κερδίζουμε από αυτή. Γιατί συνδυάζουμε την αριστεία του Αχιλλέα με τη φρονιμάδα του Οδυσσέα. Σε ελεύθερο και ίσο αγώνα είμαστε πρώτοι.
Αλλά μας έχουν δέσει, Λαέ της Ελλάδας.
Τρέχουμε με βαρύ φορτίο στους ώμους μας. Με πέδες στα πόδια μας. Παλεύουμε δεμένοι. Και έτσι από κατά φύση πρώτοι γίναμε κατά θέση τελευταίοι. Αυτό είναι το αίσχος.

Ξεκινάμε τη Νέα Αρχή ξεφορτώνοντας από πάνω μας τα συσσωρευμένα βάρη που το Καθεστώς μας φόρτωσε καταπνίγοντας τον δυναμισμό μας.
Πολλά τα Βάρη. Πολλαπλή και η Σεισάχθεια που θα κάνουμε.
Τα χρέη που μας επέβαλλε το Καθεστώς μας συνθλίβουν. Θα τα αποτινάξουμε.
Το Ευρώ είναι πέδη για την οικονομία μας. Θα το πετάξουμε. Γρήγορα μάλιστα να προλάβουμε γιατί πνέει τα λοίσθια.
Ο Καπιταλισμός του Ρήνου είναι βάρος για την ιδιοσυγκρασία μας. Θα τον ξεφορτωθούμε.
Ο Άξονας του Ρήνου είναι αντίθετος προς τα στρατηγικά εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Θα τον εγκαταλείψουμε.
Το Ευρωπαϊκό Κράτος ως σύλληψη, ρόλοι και αρμοδιότητες, πολιτειακή μορφή και οργανωτική δομή, είναι τερατώδες για το Ελληνικό πρόσωπο και τον χαρούμενο Ελληνικό ατομισμό μας. Θα το διαλύσουμε.
Πολλά τα βάρη. Πολλαπλή η Σεισάχθεια.
Μία η αιτία: ο Ευρωπαϊσμός.
Αυτός είναι ο βραχνάς που μας κατέστρεψε συγχέοντας την φύση μας και ακυρώνοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Αυτός είναι ο ύπουλος εχθρός που μας αποστέρησε την ενεργό ολοκληρία του Ελληνισμού συγκρούοντας τις συστατικές παραδόσεις μας, κλασσικές, ορθόδοξες, βυζαντινές, δημοτικές. Αυτός είναι ο λόγος των Διχασμών και των Εμφυλίων μας, πολιτιστικών και πολιτικών. Και τώρα αυτός είναι η αιτία της καταστροφής μας.
Μας κάθισαν τον Ευρωπαϊσμό πάνω στον Ελληνισμό μας, και μας ήπιαν το αίμα. Το Φαυλοκρατικό Καθεστώς είναι ένοχο εγκλήματος καθοσιώσεως κατά του Ελληνισμού, και θα πληρώσει.

Η Ελληνική φύση δεν είναι η Ευρωπαϊκή.
Το Ελληνικό φως δεν είναι Ευρωπαϊκό.
Το Ελληνικό κλίμα δεν είναι Ευρωπαϊκό.
Τα προϊόντα της γης μας δεν είναι του Ευρωπαϊκού Βορρά.
Η δεξιοσύνη μας δεν είναι του Ευρωπαϊκού Νότου.
Η ευστροφία μας και ευ-φυία μας δεν είναι Ευρωπαικές.
Το Πνεύμα του Ελληνισμού δεν είναι Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.
Αγεφύρωτο χάσμα χωρίζει:
τον Έρωτα του Καλού από τη Βούληση της Δύναμης,
την Αιωνιότητα στο Παρόν από την Ουτοπική Υπόσχεση για τα Έσχατα των Καιρών,
τη Μορφή της Τελειότητας από τον Οργασμό του Συναισθήματος,
την Επιτακτική της Αριστείας από την Προστακτική του Καθήκοντος,
τον δεσμό του Πέρατος από τη δουλεία στο Άπειρο,
το Ον από το Υποκείμενο.
Ο Ελληνικός τρόπος σκέψης, οι αξίες μας, η ηθική μας, η αισθητική μας, δεν είναι Ευρωπαϊκά.

Ελληνικέ Λαέ.
Κοίταξε τον αρμονικό περιβάλλοντα χώρο σου, το όμορφο τοπίο σου σε βουνό, κάμπο ή θάλασσα. Μοιάζει με το Ευρωπαϊκό;
Κοίταξε τον Κλασσικό ή Βυζαντινό Ναό σου, δες την Εκκλησία σου. Ταιριάζει με τους Ευρωπαϊκούς τόπους λατρείας;
Ελληνικέ Λαέ, κοίταξε μέσα σου. Είσαι Ευρωπαίος;
Το ξενόδουλο Καθεστώς της Χώρας είναι Ευρωπαϊστικός πίθηκος. Και πάσχισε να σε τυλίξει στα μαγικά Ευρωπαϊκά φαντάσματα της κάλπικης ανωτερότητας.
Αλλά η Ευρωπαϊκή Μαγεία περνάει μόνο στις Βορεινές Ομίχλες. Στην πνευματική θολούρα της φυσικής καταχνιάς. Ευρωπαϊκή μαγεία στο Ελληνικό Φως; Ποτέ δεν πέρασε. Ποτέ δεν διάβηκε το κατώφλι της ψυχής σου.
Οι πίθηκοι σου φόρεσαν το ξένο κοστούμι τους. Δεν σου πάει.
Ξαναβρές τον εαυτό σου. Ντύσου όπως σου ταιριάζει.
Ντύμα εννοώ τον εθνικό οργανισμό μας.

«Να δέσωμεν την κοινωνία μας με νόμους σύμφωνους με το έθνος μας».

Έτσι το ‘πε και αυτό πάσχισε ο Καποδίστριας. Αυτό θα κάνουμε τώρα με τη Δεύτερη Επανάστασή μας. Τη Νέα Αρχή.
Και Νέα Αρχή δεν γίνεται χωρίς «Γνώθι σαυτόν». Έτσι επιτάσσει το μαντείο των Δελφών. Και έτσι έκανε ο Εφέσιος σοφός: «εδιζησάμην εμεωυτόν».
Να ψάξουμε μέσα μας να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Να ανακαλύψουμε τον δικό μας πλούτο. Γιατί πλούτος και καμάρι μας είναι ο περιούσιος εαυτός μας. Όπως είναι, όχι όπως θέλουν να τον κάμουν. Και αφού ξαναβρούμε την ταυτότητά μας στην ουσία του Ελληνισμού και αποκτήσουμε δύναμη από αυτή, την οικεία Δύναμη της περιωπής μας, αφού σταθούμε στα πόδια μας γεροί γερά, αφού μετά ξαναλειτουργήσουμε δυναμικά και δημιουργικά στη μοναδική γειτονιά μας, στον Μεγαλοδύναμο ΒαλκανοΜικρασιατικό χώρο, τότε τα λέμε και λογαριαζόμαστε με τους Ευρωπαίους. Από θέση ισχύος.
Το Καθεστώς είναι το όργανο του Ευρωπαϊσμού. Η μαϊμού της Ευρώπης. Το Δοσιλογικό Όργανο της κακοδαιμονίας μας.

Λαέ της Ελλάδας.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου σήκωσε ψηλά την ακατάλυτη Σημαία του Ελληνισμού. Ανάλαβε υπερήφανος και ωραίος τα πεπρωμένα της Ελλάδας.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου γκρέμισε το Είδωλο του Ευρωπαϊσμού.
Την Κυριακή 17 Ιουνίου ξεμαγάρισε τον τόπο μας από το όνειδος της Μαϊμούς. Ξεπάστρεψε το Παλαιό Καθεστώς. Γκρέμισέ το στα Τάρταρα του Άδη. Στιγμάτισε του προδότες και φαύλους. Άρχισες το έργο στις 6 Μαΐου. Αποτελείωσέ το χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, αδυσώπητος, με τη αλάνθαστη σιγουριά της Ελληνικής ψυχής.

«Η νίκη θα είναι δική μας αν βασιλεύη την καρδίαν μας, Θεός ζηλότυπος, μόνον το αίσθημα το Ελληνικόν. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».

Το προέγνωσε ο Καποδίστριας. Αυτός ο Κανόνας ας είναι ο Γνώμονάς μας και ο Πολικός μας Αστέρας.
Για να προσφέρουμε σύντομα ευχαριστήριες εκατόμβες στον Έλληνα Θεό και για να ξαναηχήσουν χαρμόσυνα τα σήμαντρα σε όλα τα ξωκλήσια της Ελληνικής γης.
Ξέπλυνε την Κυριακή την ντροπή της ατίμωσής μας. Βάλε τα θεμέλια της Ανάστασής μας. 
Ας είναι ευλογημένο.


Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012