PDF Print E-mail

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ



ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Λ. ΠΙΕΡΡΗΣ


ΚΥΚΛΟΣ ΚΕ’

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011 - 2012





Παράπλευρες Εκδηλώσεις

 

Ε’ Αρχαιοελληνικό Συμπόσιο





www.philosophical-research.org
tel. : +30 2610 240 058       fax: +30 2610 271 269


Συνεχίζοντας  την σειρα των Αρχαιοελληνικών Συμποσίων που εγκαινιάσαμε περυσι πραγματοποιούμε το πρώτο φετινό και πέμπτο κατά διαδοχήν Συμπόσιο την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011. Αρχίζουμε στις 9.30 το βράδυ και συνεχίζουμε μέχρι βαθείας νυκτός, ή και σκληρώτερα ή μαλακώτερα κατά περίσταση μέχρι όρθρου πρωίας.
Τα Συμπόσια είναι γιορτή. Εορτάζουμε λοιπόν οι συμμύστες αυτήν την Πέμπτη τις Χειμερινες Τροπές του Βασιλέως Ήλιου, την αΐδια Έλευση του Φωτός του Κόσμου, Δημιουργικού Λόγου του Παντός, και την γέννηση του Νέου Παιδός, του νέου Ενιαυτού.
Οι κοσμοσωτήριες Τροπές συμβαίνουν εφέτος στις 1.38 π.μ. ώρα Πατρών της 22 Δεκεμβρίου. Αλλά η όψη του ουρανού είναι πολυσήμαντη και πολυδύναμη το βράδυ της 22 προς 23, και καλόν είναι να εορτάσουμε κεχαρισμένως ήδη αφικομένου και προσκυνουμένου του Παιδός. Θα ήταν ανόσιο να παίζουμε τις σοβαρές παιδιές των συμποσίων μας κατά την ίδια την στιγμή της φοβερής γέννας.
Για τον χαρακτήρα των Συμποσίων μας, αρχαιοελληνικών απ’ αρχής μέχρι τέλους, δείτε περιγραφές των προηγουμένων στο site, τμήμα seminars, κατηγορία Παράπλευρες Εκδηλώσεις.
Το επισυναπτόμενο Κείμενο Σκέψης 2 και το Παράρτημά του αφορούν στο Συμπόσιο αυτής της Πέμπτης.  Είναι μια βάση για το τι μπορούμε να συζητήσουμε, χωρίς βέβαια προκαθορισμό και χωρίς ασφαλώς μηχανισμό. Καλλιεργούμε συστηματικά στις συναντήσεις μας την ιδέα του φυσικού και ελεύθερου συστήματος, την θεωρία του οποίου πολλές φορές αναλύουμε στα σεμινάρια.
Ο επιθυμών να συμμετάσχει την Πέμπτη παρακαλω ας με ειδοποιήσει.