Home » Seminars » Κύκλος ΚΒ΄ B » Σεμινάριο 4ο  
PDF Print E-mail

 

IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Λ. ΠΙΕΡΡΗΣ

ΚΥΚΛΟΣ ΚΒ΄

 

ΣΕΙΡΑ Β΄

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 4ο

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο τρέχων ΚΒ΄ Κύκλος των Σεμιναρίων ΙστορικοΦιλοσοφικού Λόγου συνεχίζεται και στη Σειρά Β΄ μετά τις διακοπές του Πάσχα. Ο γενικός τίτλος της Σειράς αυτής είναι:

ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

 

Ερευνούμε σε αυτή τη σειρά τη Μορφή, ως θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της Επανάστασης του Λόγου, αλλά από την αισθητική άποψή της όπως εκφράζεται στην Τέχνη. Με ορατό τρόπο έτσι αντιλαμβανόμαστε τη γενικότερη σημασία της Μορφής ως κλασσικού επιτεύγματος και ουσιώδους χαρακτήρα του Ελληνισμού.

 

Η 4η εκδήλωση της Σειράς Β΄ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 7.30 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό, Ρήγα Φεραίου , στην αίθουσα διαλέξεων του ισογείου. (Έγινε μεταβολή λόγω κωλύματος στο χώρο και την ώρα του σεμιναρίου,αλλά όχι στην ημέρα, από τα προαναγγελθέντα).

 

Επειδή στο προηγούμενο σεμινάριο της σειράς δεν εξαντλήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, κεντρικής σημασίας για τη γενική θεματική μας, θα επιμείνουμε αναλυτικότερα σε αυτό προετοιμάζοντας και το επόμενο. Ο τίτλος είναι λοιπόν:

 

ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΙΔΕΑ:

ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΚΑΛΛΟΣ ΩΣ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Θα γίνει συσχετισμός και με τα αναπτυσσόμενα στην κύρια Σειρά Α΄ του παρόντος Κύκλου αναφορικά με τους βασικούς χαρακτήρες του κλασσικού.

 

Θα σταλεί σε χωριστό κείμενο περίληψη των αναπτύξεων στην προηγούμενη συνάντησή μας.

 

Γίνεται φυσικά προβολή πλούσιου οπτικού υλικού στις εκδηλώσεις της Σειράς Β.

 

Μετα την ομιλία ακολουθεί διεξοδική, ανοικτή συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.